18 apr 2024
Drijber
19.30
Kennisavond over fermentatie en gefermenteerd voedsel.
Graag nodigen we je uit voor de kennisavond van kunstpodium Into Nature. Into Nature zet het programma met beeldende kunstenaars uit de noordelijke provincies voort, dit keer op en om de VAM-berg. In dit kader zal de kennisavond op 18 april plaatsvinden in Drijber.
Bij bacteriën denken we al snel aan iets vies, maar ze kunnen ook heel lekker en zelfs gezond zijn bij bijvoorbeeld de bereiding van voedsel door middel van fermentatie. Denk maar aan bier, of aan zuurkool. Tijdens deze kennisavond van kunstpodium Into Nature in Drijber staan fermentatieprocessen centraal. Bezoekers zijn uitgenodigd recepten uit te wisselen en gefermenteerd voedsel te proeven en verschillende gastsprekers zullen hun kennis delen.
Into Nature organiseert de avond samen met kunstenares Marina Sulima (geboren in 1996 in Moldavië, woont en werkt in Groningen). In het kader van haar project voor Into Nature onderzoekt zij verschillende fermentatieprocessen. Haar interesse heeft betrekking op alle vormen van fermentatie, van zuurkool tot aan een van de grootste fermentatie projecten in Drenthe: die van de VAM-berg.
Programma
Marina zal haar artistieke werk toelichten en onder andere een fragment tonen uit een van haar recente films. Marloes van Dijk, kunstenaar en biodynamische boer in opleiding, zal vertellen over landbouw, fermentatie en compost. Van Dijk richtte onder meer Woeker Collectief op, een eco-sociaal collectief dat verschillende mogelijkheden van samenleven onderzoekt. We sluiten de avond af door gezamenlijke recepten uit te wisselen voor fermentatie en natuurlijk door te proeven van verschillende lekkernijen.
Oproep
Heb je nog oude potten staan waarin voedsel gefermenteerd kan worden? Of misschien zelfs nog een kelder met zulke potten? Marina zou die graag fotograferen.
Over Marina Sulima
Binnen haar artistieke praktijk onderzoekt Marina Sulima vaak alledaagse objecten en de relatie die zij hebben met ons huidige tijdperk, dat onder andere gekenmerkt wordt door mondiale voedselsystemen en veranderende ecologische omstandigheden. Binnen de logica van haar artistieke werk, dat meestal bestaat uit film en installaties met verschillende objecten, kunnen kartonnen dozen leven en ademen, kunnen tomaten het vermogen hebben om continenten te transformeren en kunnen gisthopen ons iets over de toekomst vertellen.
Praktische informatie
Datum en tijd: donderdag 18 april om 19.30 uur
Locatie: Dorpshuis 't Kaampie
Adres: Nijenkamp 1, 9419 TM Drijber
Entree: gratis
Geef een reactie